Blogini herää taas henkiin. (Teko)syitä pitkään hiljaiseloon on montakin, yhtenä merkittävänä jatkuvat sähkökatkokset, joiden takia konetta pitää käyttää kiireisimpiin töihin silloin, kun sähköä sattuu olemaan.

Alkusyksyä - tai täällä Sambiassa lopputalvea - ovat värittäneet Evankelisten Opiskelijoiden aktioryhmän komiviikkoinen vierailu, presidentin kuolema sekä syyskuun alussa alkanut pappiskurssi.

Aktiolaisten kanssa ehdittiin lyhyessä ajassa kokea paljon. Mieleenpainunein kokemus oli varmaan kuusipäiväinen reissu Sambesille ja sen alueen seurakuntiin. Matka ei sujunut kommelluksitta, mutta varjelusta saatiin kokea ja ehjinä päästiin takaisin koti-Lusakaan.

Maan presidentti Mwanawasa Levy kuoli samana päivänä kun aktiolaiset saapuivat maahan. Kesken kauppakeskusmatkaamme liput laskettiin puolitankoihin ja alkoi yli kolme viikoa kestänyt suruaika. Sen aikana presidentin ruumista kierrätettiin ympäri maata ja ihmiset saivat käydä jättämässä jäähyväisensä. Hautajaiset olivat viimeisnä päivänä ennen aktiolaisten kotiinpaluuta. Nyt ovat käynnissä vaalikamppanjat, ja uuden presidentin vaalit ovat 30.10. Tämä maa tarvitsee esirukousta saadakseen hyvän johtajan.

Pappiskurssilla opiskelee 11 kirkon evankelistaa. Kaikenkaikkiaan vuoden mittaisen kurssin jälkeen he ovat toivottavasti kypsiä siihen, että heidät voidaan vihkiä papeiksi, koska tässä kirkossa on pula papeista. Toivottavasti he oppisivat kurssin aikana hyviksi saarnaajiksi ja johtajiksi - siinäkin rukousaihe.

1927019.jpg 1927016.jpg 1927009.jpg