Toukokuussa LEC-kirkossa toimitettiin kaksi pappisvihkimystä. Täällä pappeja ei vihitä useita kerralla, kuten Suomessa, vaan jokainen pappi vihitään oman kotiseurakuntansa kirkossa. Näin seurakunta voi olla läsnä vastaanottamassa ja siunaamassa omaa paimentaan.

Toukokuun 18. päivänä vihittiin Simaubin ja Mapanzan seurakuntien papiksi Peter Simakaloyi. Ordinaatio tapahtui Simaubin pienessä maalaiskirkossa n. 350 kilometrin päässä Lusakasta etelään. Samassa yhteydessä siunattiin eteläisen alueen naistyön koordinaattoriksi Thrinah Simakoloyi, Peterin sisko. Sekä Peter että Thrinah valmistuivat vuosi sitten kolmivuotiselta teologikurssilta.

Seuraavana sunnuntaina vietettiin ordinaatiota Lusakan Betelin seurakunnassa, meidän "kotiseurakunnassamme". Kirkon ensimmäiseksi kansalliseksi nuorisopapiksi vihittiin Homary Ng'andu Smith, joka valmistui samalta kurssilta kuin Peter ja Thrinah.

Lähetystyön tehtävänanto on yksinkertaisen selkeä: "... kastamalla ... ja opettamalla...." Kastamiseen ja opetamiseen tarvitaan kolutettuja teologeja. Siksi on syytä iloita ja juhlia joka kerta, kun kirkko saa työntekijäkseen uuden papin hoitamaan saarnan ja sakramenttien virkaa tai naisteologin jakamaan Jumalan sanan opetusta.

1668803.jpg 1668807.jpg 1668808.jpg