Viime viikolla kokoontui hiippakuntaneuvosto vuoden ensimmäiseen kokoukseen - kokouksia on kahdesti vuodessa. Kaksi päivää keskusteltiin tärkeistä asioista ja tehtiin hyviä päätöksiä. Suomalaiseen kokouskäytäntöön tottunutta kyllä häiritsee vähän se, että kaksikin kokouksen ensimmäisenä päivänä tehtyä päätöstä muutettiin heti toisena päivänä.

Kokouksen päätöksiä:

  • keväällä -07 valmistuneet miesteologit päätettiin vihkiä papeiksi, ja samalla perustettiin nuorisopapin virka, johon vihitään Homary Ng'andu. Kurssilta valmituneilla kahdella naisteologilla on jo ollut tehtävät naistyön koordinaattoreina.
  • perustettiin talous- ja evankelioimistyön osastot.
  • pastori Robert Kaumba hyväksyttiin virallisesti LECA-kirkon jäseneksi sekä kirkon pastoriksi, ja samalla Kaumban perustamat viisi Sambesin alueen ja kolme Kuparivyöhykkeen seurakuntaa otettiin LECAn surakunniksi (lue blogini 6.12.).

 

. . . ja vettä sataa

Sambiassa on sadekausi, ja silloinhan kuuluu sataa, mutta tänä vuonna veden määrä ylittää kaikki rajat. Maissisato alkaa olla suurelta osalta pilalla, ja maahan odotetaan nälkävuotta. Osa Lusakan kaupungista on muuttunut järvialueeksi, lapset kahlaavat kouluun "lammikoissa", joissa on vettä vyötäröön asti, ja kolera leviää siellä, missä ei ole viemärijärjestelmiä ja tulvavesi tuo kaikki jätökset pihoille ja kaduille ja koteihin sisällekin. Esirukousta tarvitaan.

1248691.jpg  1248692.jpg
     Kirkkotie Chanyanyan kalastajakylässä                               Koulutie Chibolyan esikaupungissa