Sambialainen journalismi ei ole ihan samanlaista kuin suomalainen. Vai mitä ajattelet yhden päälehden, riippumattoman "The Postin", maanantain 8.10. pääuutisotsikosta: "Chiluba (edellinen presidentti) ei kuole - sanoo Regina (vaimo), vaan elää voidakseen kertoa, mitä Herra on tehnyt." Itse artikkelissa Regina kertoo, miten hänen miehensä on ollut vakavasti sairaana, mutta hänen puolestaan on rukoiltu paljon ja hän luottaa Jumalan lupauksiin. Niiden perusteella hänen miehensä ei kuole vaan paranee.

Muutamaa viikkoa aikaisemmin lehden pääotsikko huusi: "Ylösnoussut nainen ei ollutkaan kuollut." Ja The Post ei siis ole erityinen kristillinen lehti.

Takaisin viime maanantain lehteen. Sisäsivujen ilmoituksissa on monenlaisen muun muassa "Hyviä uutisia kaikille Sambialaisille ja vieläpä koko maailmalle, kaikille, jotka ovat sairaita ja joilla on ongelmia." Hyvien uutisten tarjoaja on Afrikkalainen tohtori (kansainvälinen), Dr Selemba Nkululu Wagalongo Fikapo. Hän lupaa parantaa vaikkapa heikkouden, yskän, astman, spitaalin, jalkakivut, seksuaalisen heikkouden, epätyydyttävän seksuaalisuuden, sokeritaudin, bilhartsian, anemian, vuoteenkastelun. Hän myös ajaa taloista aaveet, auttaa selvitymään koulussa ja saamaan työpaikan, suojelee bisnestä, rahoja ja maatiloja noituudelta, selvittää avioliitto-ongelmat ja lupaa tuoda takaisin poislähteneen aviopuolison. Edelleen hän kehottaa olemaan varovainen, koska noidat tietävät, miten AIDS noidutaan ihmiseen. Viimeksi hän vielä mainostaa vastaanotollaan olevan television, josta asiakas voi katsella kaikkia ongelmia, joita hänellä on. Mitenkähän tämä ihmemies saataisiin Suomeen?

976195.jpg976201.jpg